Картофи по индийски

25/10/2011
от ГерганаНовак
"Ароматни картофки, приготвени с изобилие от подправки в най-добрите традиции на Индийската кухня "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 381
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • картофи – 2 – 3 бр.
  • олио – 2 с. л.
  • чесън – 5 скилидки
  • джинджифил – 1 ч. л.
  • кориандър – 2 ч. л.
  • куркума – 1 ч. л.
  • пилешки бульон – 1 кубче
  • вода – 2 ч. ч.
  • лимони – 1 бр.
  • сол
  • магданоз
  • шунка - или бекон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сгорещеното олио леко запържваме счукания чесън, джинджифила, кориандъра и куркумата. Прибавяме картофите, нарязани на малки кубчета и нарязаната парченца шунка. Разбъркваме. Заливаме с водата, в която е разтворен бульона. Захлупваме.

След 15 - 20 минути отхлупваме и оставяме на слаб огън до изпаряване на водата. Изсипваме готовите картофи в чиния.

Заливаме със сока от лимона и поръсваме със ситен магданоз.
подобни рецепти тук
5 8
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Силвия
Силвия
25.06.2012 16:39
Стана доста добре. Малко ми е нетипичен вкуса но ми хареса доста.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв