Бобена бурания

23/12/2013
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак315
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо704
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киснем боба 1 нощ в подсолена вода. Сутринта го измиваме от солта и го варим в малко вода и 2 с.л. олио до омекване на зърната.

Отделно нарязваме много ситно праза и го задушаваме в останалата мазнина. Прибавяме нарязаното зеле и червения пипер и продължаваме задушаването.

Разреждаме с 2 ч.ч. зелев сок и сипваме ориза. Варим 15 мин. на слаб огън и прибавяме боба. При нужда разреждаме ястието със смес от зелева чорба и вода.

Оставяме го да къкри на слаб огън. Готовото ястие трябва да бъде чисто, без сос. Преди поднасяне поръсваме обилно с черен пипер.подобни рецепти тук
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар