Карловски сарми с пуешко месо

27/01/2014
Ivankaот IvankaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо604
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • пуйка - 1 кг. (обезкостено месо от гърдите)
  • кисело зеле - 1 кг.
  • сланина - 100 г
  • олио - 100 мл
  • зелев сок - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 10 зърна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пуешкото месо и сланината на по 5 парчета. Посоляваме пуешкото.

Овалваме месото, заедно със сланината, в счукания черен пипер. В пет зелеви листа слагаме по парче от сланината и по парче от пуешкото месо и завиваме 5 сарми.

На дъното на тенджера слагаме зеле нарязано от сърцевината на зелката и зелеви листа, като върху тях нареждаме петте сарми.

Загряваме на котлон мазнината и слагаме в нея червения пипер. Сваляме веднага от огъня - да не прегори пипера и заливаме със сгорещената мазнина сърмите.

Поливаме ястието с 1 ч.ч. зелев сок и 1/2 ч.ч. топла вода. Варим сармите с месо от пуйка на умерен огън.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар