Агнешка чорба магданозлия

02/02/2014
Teodora Cekovaот Teodora CekovaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо642
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,8 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 300 г
  • магданоз - 2 връзки
  • лук - 1 връзка (зелен)
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • ориз - половин кафена чаша
  • яйца - 2 бр
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушавате лука и магданоза в загрятото олио с няколко супени лъжици вода. Сипвате брашно и разбърквате. Посолявате и заливате с гореща вода. Нарязвате месото на ситно и го слагате вътре. Варите ястието на тих огън.

Когато месото омекне, добавяте ориза. Варите още 10 минути, отстранявате от огъня. Поръсвате с черен пипер и застройвате с яйцата и разбитото кисело мляко.подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар