Празничен булгуреник с късмети

20/12/2016
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
"Късмет ще е, ако успеете да се доберете до второ парче от този ужасно вкусен булгуреник "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 442
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесва се гладко тесто от брашното, солта и малко вода. Разточват се кори и се изпичат. Булгурът се сварява и към него се добавя натрошеното сирене.

В намазана с масло тава се редят корите, като между тях се слага от плънката и се поръсва с мазнина.

Когато се наредят половината от корите, се слагат дряновото клонче и паричката.

Нареждат се останалите кори, като последната се поръсва само с мазнина. Пече се на умерена фурна.подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар