Празничен булгуреник с късмети

20/12/2016
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
"Късмет ще е, ако успеете да се доберете до второ парче от този ужасно вкусен булгуреник "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 050
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • булгур - 1 ч.ч.
  • сирене – 200 г
  • яйца – 3 бр.
  • вода – 3 ч.ч.
  • брашно – 1 кг
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол – 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесва се гладко тесто от брашното, солта и малко вода. Разточват се кори и се изпичат. Булгурът се сварява и към него се добавя натрошеното сирене.

В намазана с масло тава се редят корите, като между тях се слага от плънката и се поръсва с мазнина.

Когато се наредят половината от корите, се слагат дряновото клонче и паричката.

Нареждат се останалите кори, като последната се поръсва само с мазнина. Пече се на умерена фурна.подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар