Печена пуйка с кисело зеле

22/12/2013
Ivankaот IvankaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-9
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 054
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • пуйка - 2 - 2, 5 кг
  • кисело зеле - 3 кг
  • олио - 300 мл (1 1/2 ч.ч.)
  • червен пипер - 1 с.л.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме 1/3 от киселото зеле на дребно и го слагаме на дъното на тавичка или пръстен съд. Посоляваме пуйката отвътре и отвън и я слагаме върху нарязаното зеле.

Покриваме пуйката с цели зелеви листа, наливаме малко вода, за да не загори зелето и слагаме да се пече в умерена фурна.
По време на печенето обръщаме няколко пъти пуйката и при нужда доливаме по малко вода.

Нарязваме останалото кисело зеле на ситно и го сваряваме на тих огън с мазнината, червения пипер, крилата, шията и вътрешностите на пуйката.

Смесваме свареното зеле със зелето, върху което сме изпекли пуйката и прибавяме оризът. Доливаме малко топла вода, разбъркваме и печем още 15-20 мин.подобни рецепти тук
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар