Странджански винен кебап

23/01/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач1219
"Елате в Странджа, за да видите как се приготвя най-вкусния винен кебап "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 734
  • Преглеждания за месеца229
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг
  • лук - 6 глави
  • домати – 4 - 5 бр.
  • чесън – 2 глави
  • червено вино – ½ ч.ч.
  • люти чушки - 3 - 4 бр. (препечени)
  • свинска мас – 3 с.л
  • брашно – 2 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и нарязва на кубчета. Маста се загрява и в нея се запържва месото.

Добавят се нарязаният на ситно лук, чесън и пасираните домати. Поръсва се с червения пипер и брашното. Разбърква се и се добавя лимонът, нарязан на филийки, лютите чушки и виното.

Посолява се и се оставя да се задушава до пълна готовност на месото.подобни рецепти тук
5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар