Лесни шоколадови сладки

14/01/2014
Жана
отЖанаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции25-30 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 993
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментари4 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете шоколада и маслото на водна баня. Свалете сместа от огъня, добавете захарта и бъркайте до получаване на хомогенна консистенция.

Прибавете първото яйце и след като сместа поеме, сложете второто яйце. Отново разбъркайте до хомогенност. Пресейте брашното с ванилията и бакпулвера. Добавете го към горната смес и замесете меко тесто.

Увийте го в прозрачно фолио и го сложете в хладилник, за да се стегне. След това оформете топчета с големината на орех. Наредете ги в намаслена тавичка и ги запечете в предварително загрята на 180-190 градуса фурна.

Внимавайте да не ги пресушите, около 10-12 минути са напълно достатъчни. След като ги извадите ги потопете в разтопения шоколад или просто ги залейте с него.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Пича
Пича
05.01.2016 15:20
Шоколада течен ли трябва да бъде
0
0
Анхела
Анхела
25.02.2015 17:09
може би да е доста сладко след като се добави захар и за това да няма... но ако не е това защо няма зяхар
0
0
шоколадоман
шоколадоман
20.03.2014 15:38
ако да бяхте написали и колко е захарта в рецептата? иначе изглежда да е много вкусно!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв