Пюре от карфиол с шафран

21/12/2013
Maria  Tonchevaот Maria TonchevaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо260
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3,3 от 5

Необходими Съставки

  • лук - 1 глава, на ситно нарязана
  • оцет - 6 с.л., винен
  • карфиол - 800 г, на розички
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • гъби - 125 г, ситно нарязани
  • шафран - 1/8 ч.л., на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се слага в купа, заедно с оцета и се оставя да се маринова за 20 мин. Карфиолът се вари в подсолена вряща вода около 10 мин. или докато омекне, изцежда се и се разбива в блендер, докато стане гладка смес.

Оставят се 4 с.л. встрани, като се добавят 2 с.л. зехтин. В тефлонов тиган се запържват гъбите с останалия зехтин, докато омекнат. Добавят се заделените 4 с.л. от пюрето и шафранът към гъбите и се държи на огъня за 2 мин. В малка чиния се слага от гъбения сос.

Останалото пюре от карфиол се прехвърля в чиния за сервиране. Лукът се отцежда и подрежда по краищата на чинията с пюрето от карфиол. Сервира се с гъбения сос.подобни рецепти тук
5 0
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар