Пуйка с ориз и стафиди

04/01/2014
от МарианаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо668
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо трябва да шпиковате пуйката. С помощта на остър нож направете разрези по тялото ѝ и във всеки сложете по едно малко парченце сланина (оставете 2-3 резена за гърдите). Натъркайте пуйката със сол и червен пипер.

Загрейте олиото и запържете до омекване ситно нарязания лук и пуешки дреболии. Добавете лука и ситно нарязаните гъби и запържете за още 4-5 минути. Сложете стафидите и залейте с 1 - 1 1/2 ч.ч. гореща вода. Задушавайте сместа на умерен огън до полуготовност на ориза.

Напълнете шпикованата пуйка с плънката и я зашийте. Може да вържете крилата и бутовете на пернатото с канап. Покрийте гърдите на пуйката с тънки резени сланина. Намажете обилно с масло, залейте с бирата, добавете 1 ч.ч. гореща вода и покрийте с алуминиево фолио.

Сложете птицата да се пече около 40-50 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна. След това намалете градусите до 140-150 и печете в продължение на 4-5 часа, като от време на време поливате със соса от печенето. 30 минути преди края на печенето отстранете фолиото и запечете. Поднесете пуйката с гарнитура по избор.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар