Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пикантни картофки с джинджифил

Пикантни картофки с джинджифил

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283122195
Пикантни картофки с джинджифил1 / 2
03/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг., обелени, нарязани на кубчета
  • лук - 2 стръка, зелен
  • чесън - 2 скилидки, на ситно нарязани
  • люти чушки - 1 бр., почистена от семенната част, ситно нарязана
  • сол - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 1/2 см, обелен и нарязан на филийки
  • кардамон - 2 бр.
  • зехтин - 2 с.л
  • масло - 1 с.л.
  • канела - 1/8 к.л.
  • домати - 2 бр., нарязани
  • синап - 1 ч.л.
  • гарам масала - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1/2 чаша (125 мл)
  • кориандър - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се варят във вряща и подсолена вода около 15 мин, или докато омекнат, почти.

Разбиват се бялата част на зеления лук, чесънът, лютата чушка, джинджифилът, кардамоновите семена в блендер, докато станат на каша. Загрява се зехтинът и маслото на слаб огън и се добавя пикантната смес за още 2 мин.

Прибавят се канелата, доматите, синаповите семена и гарам масалата и се държи на котолона за още 5 мин, като се бърка непрекъснато.

Добавя се киселото мляко за 2-3 мин, докато сосът се сгъсти. Накрая се добавят картофите. Може да украсите с лука.

Рейтинг

3.7
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка: