Пикантни картофки с джинджифил

03/07/2014
Maria  Tonchevaот Maria TonchevaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо681
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3,7 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг., обелени, нарязани на кубчета
  • лук - 2 стръка, зелен
  • чесън - 2 скилидки, на ситно нарязани
  • люти чушки - 1 бр., почистена от семенната част, ситно нарязана
  • сол - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 1/2 см, обелен и нарязан на филийки
  • кардамон - 2 бр.
  • зехтин - 2 с.л
  • масло - 1 с.л.
  • канела - 1/8 к.л.
  • домати - 2 бр., нарязани
  • синап - 1 ч.л.
  • гарам масала - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1/2 чаша (125 мл)
  • кориандър - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се варят във вряща и подсолена вода около 15 мин, или докато омекнат, почти.

Разбиват се бялата част на зеления лук, чесънът, лютата чушка, джинджифилът, кардамоновите семена в блендер, докато станат на каша. Загрява се зехтинът и маслото на слаб огън и се добавя пикантната смес за още 2 мин.

Прибавят се канелата, доматите, синаповите семена и гарам масалата и се държи на котолона за още 5 мин, като се бърка непрекъснато.

Добавя се киселото мляко за 2-3 мин, докато сосът се сгъсти. Накрая се добавят картофите. Може да украсите с лука.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар