Пикантни картофки с джинджифил

03/07/2014
Maria  Tonchevaот Maria TonchevaНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо560
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3,7 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Картофите се варят във вряща и подсолена вода около 15 мин, или докато омекнат, почти.

Разбиват се бялата част на зеления лук, чесънът, лютата чушка, джинджифилът, кардамоновите семена в блендер, докато станат на каша. Загрява се зехтинът и маслото на слаб огън и се добавя пикантната смес за още 2 мин.

Прибавят се канелата, доматите, синаповите семена и гарам масалата и се държи на котолона за още 5 мин, като се бърка непрекъснато.

Добавя се киселото мляко за 2-3 мин, докато сосът се сгъсти. Накрая се добавят картофите. Може да украсите с лука.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар