Киевски кифлички

IvankaIvanka
Новак
844995
Киевски кифлички1 / 2
28/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
20
"Любимите ни кифлички са киевските - опитайте и ще разберете защо"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • масло - 200 г
  • яйца - 3 бр. жълтъци
  • прясно мляко - 100 мл
  • мая - 15 г
  • сол - 1 щипка
  • за пълнеж
  • прясно мляко - 400 мл
  • захар - 200 г
  • орехи - 400 г (смлени)
  • бишкоти - 100 г
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме част от топлото мляко и поставяме в него маята. Правим кладенче в пресятото брашно и изсипваме в него разтворената мая, сол, останалото мляко с разбити 2 от жълтъците със захарта в него, маслото - разтопено и охладено.

Замесваме гладко тесто, което оставяме на топло и покрито с кърпа да втасва за около 40 - 60 минути.

Приготвяме пълнежа за кифличките като сварим млякото със захарта и изсипваме в него смлените орехови ядки, разбъркваме и сваляме от котлона. Оставяме да се охлади и добавяме натрошените бишкоти и ванилията.

След втасване, разделяме на топки удвоилото обема си тесто и ги разточваме на кръгли и тънки кори. Разрязваме всяка кора на 4 или 6 парчета като пица. Слагаме от хладката плънка в острата основа на всяко парче и завиваме кифлички.

Редим кифличките в омазнена и набрашнена тава, след което ги намазваме с разбит жълтък. Оставяме да втасат за още 20-30 минути и ги печем в предварително загрята умерена фурна.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: