Тутманик с кисело мляко

13/12/2009
от ДораНовак
"Не пропускаме да изненадаме семейството си с вкусна закуска и през почивните дни!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо53 582
  • Преглеждания за месеца259
  • Преглеждания за седмицата77
  • Коментирана20 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно – 500 г
  • яйца – 4 бр.
  • олио – 200 мл
  • сирене – 200 г
  • кисело мляко – 200 г
  • сода - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се трите яйца и към тях се прибавят млякото, в което е разтворена содата, мазнината, сиренето и брашното.

Полученото средно твърдо тесто се разстила в намазана с масло тавичка, намазва се с разбитото яйце и се пече в умерена фурна на 180 градуса.

подобни рецепти тук
5 13
4 7
3 3
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (20)

Цветанка
Цветанка
23.05.2013 12:44
Не знам на кой му е крив света,но тутманика си е чудесен,много съм доволна сега го ям с децата и е вкусен.
0
0
eli
eli
02.03.2013 10:12
По мазно нещо от този тутманик не бях яла ако имах възможност да видя коментарите по-рано нямаше да го направя
0
1
цвети
цвети
13.02.2013 19:43
Да си кажа начинаеща сам , затова и сам тук да гледам рецепти. Изпълних рецентата 1:1 и не стана. Пекох на умерена фурна близи час и пак беше суров , а и не се надигна въобще. Имам два вупроса: 1. Какво е умерена фурна ,колко градуса(аз изполвах 190-180 май там някаде); 2.Содата не трябва ли да е повече да кажем 10г,а не 5г.
А и олиото е супер много и почна да се пържи тестото.
* използвам мерилки, а не на око!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв