Пиле паприкаш

15/12/2009
от ПетяНовак
"Обядът е готов, но вие не сте поканени Все пак може да си запишете рецептата "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 140
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,7 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Пилето се нарязва на парчета и се задушава в мазнината.

По - късно се прибавят последователно лукът, доматите, пиперките и патладжана, нарязани на ситно, и червеният пипер. Ястието се залива с 1 и 1/2 чаени чаши топла вода, посолява се и се оставя да ври на тих огън. Към края на варенето се прибавя едро счуканият черен пипер.

Готовото ястие се поръсва със ситно нарязан магданоз и се поднася.

подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Поли
Поли
29.03.2014 12:09
Сега ще го сготвя и съм сигурна,че ще има добър резултат. Точно такива ястия обичам - по рецептата на баба, тъй като са били готвени десетки години, а не със сметата и прочие екзотични подправки. Само за пръв път чувам да се слагат патладжани. Затова ще го приготвя както е традиционната рецепта - чушки, домати, лук и естествено червен пипер.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв