Пиле паприкаш

15/12/2009
от ПетяНовак
"Обядът е готов, но вие не сте поканени Все пак може да си запишете рецептата "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 563
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,7 от 5

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр. около 800 гр.
  • олио – 100 мл.
  • лук - 100 гр.
  • червен пипер – 1 ч. л.
  • чушки – 7 - 8 бр.
  • патладжани – 1 бр.
  • домати – 5 - 6 бр.
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се нарязва на парчета и се задушава в мазнината.

По - късно се прибавят последователно лукът, доматите, пиперките и патладжана, нарязани на ситно, и червеният пипер. Ястието се залива с 1 и 1/2 чаени чаши топла вода, посолява се и се оставя да ври на тих огън. Към края на варенето се прибавя едро счуканият черен пипер.

Готовото ястие се поръсва със ситно нарязан магданоз и се поднася.

подобни рецепти тук
5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Поли
Поли
29.03.2014 12:09
Сега ще го сготвя и съм сигурна,че ще има добър резултат. Точно такива ястия обичам - по рецептата на баба, тъй като са били готвени десетки години, а не със сметата и прочие екзотични подправки. Само за пръв път чувам да се слагат патладжани. Затова ще го приготвя както е традиционната рецепта - чушки, домати, лук и естествено червен пипер.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв