Телешко в глинен съд

16/09/2011
Ставри
отСтавриНовак
"Вълшебен вкус се крие под капака на глинения гювеч!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо27 660
  • Преглеждания за месеца723
  • Преглеждания за седмицата146
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо – 1 кг
  • лук – 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 2 глави
  • масло – 150 г
  • бяло вино – 100 мл
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното от костите и тлъстините телешко месо се нарязва на по-големи парчета и се слага в пръстен съд. Върху него се поставят изчистените и нарязани на четири парчета глави на лука, обелените скилидки на чесъна, нарязаните на колелца моркови, дафиновият лист, черният пипер и маслото.

Ястието се посолява на вкус и се залива с виното и вода, толкова колкото да се покрият продуктите, похлупва се с пръстен капак, на който има малка дупчица, и се пече в умерена фурна около 2 часа, като капакът се замазва с тесто.подобни рецепти тук
5 4
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Галина Неделчева
Галина Неделчева
10.11.2012 12:00
Кафето и останалите напитки приготвени с него са само за хора, които имат изискан вкус и пият само истинско кафе!!!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв