Сарми с булгур и кисело зеле

27/06/2009
"Сарми в най-добрите традиции на селската Българска кухня "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции20 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 147
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1500 гр.
  • свинско месо - 500 гр.
  • булгур - 400 гр.
  • мас - 100 гр.
  • червен пипер - 10 гр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булгурът се задушава в мазнината и се разбърква с червения пипер, след което се прибавя към нарязаното на кубчета свинско месо. Сместа се посолява на вкус и с нея се свиват сарми в зелевите листа.

Поставят се в тенджера, заливат се с вода и малко зелев сок и се варят на тих огън, докато останат на мазнина.
подобни рецепти тук
5 3
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар