Мързелив тутманик

18/12/2013
Ivanka
отIvankaНовак83
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции16-18
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 122
  • Преглеждания за месеца272
  • Преглеждания за седмицата84
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • тесто - 1 кг (готово)
  • мас - 300 г (1 1/2 ч.ч.) свинска
  • сирене - 300 г (2 ч.ч.)
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме тестото на топки. От всяка топка се оформя питка и се разточва малко с точилка.

Нареждат се по три питки една върху друга, като между тях се намазва от маста. Разточват се, както са една върху друга и се прави кора.

В омазнена тавичка се слага кора, намазва се с мас, поръсва се с натрошено сирене. Върху нея втората кора, която също се поръсва с мазнина и сирене и т.н.

Разстила се и най-горната кора, която се намазва с мас и разбитото яйце.

Слагаме тутманика да се пече в умерена фурна за 30-40 минути.
подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар