Кадаиф с мляко

10/10/2011
Дарина
отДаринаНовак
"Толкова любим и толкова вкусен "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции14-16 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 615
  • Преглеждания за месеца144
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Половината кадаиф се нарежда в намазана с масло тавичка и се поръсва със счуканите орехови ядки. Отгоре се слага останалият кадаиф и се покрива с парченца от маслото.

Пече се в слаба фурна до порозовяване.

Млякото се сварява със захарта, сваля се от огъня, ароматизира се с ванилията и се изсипва върху изпеченият кадаиф.

Тавата се захлупва. На другия ден кадаифът се обръща в подходящ съд.

Поднася се нарязан на квадрати.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 5
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ана
Ана
30.12.2014 19:53
Продават суров кадаиф на килограм в Одрин,но има и в Пловдив в малко магазинче в подлеза пред тунела 500гр. и струва 5лв.,много вкусен става като се изпече с масло и залее със захарен сироп,нищо общо с готовия,дори и да е от Турция,купете си и пробвайте със суров.
1
0
Румяна
Румяна
28.12.2014 07:37
От Турция-уточнете, моля, от къде в Турция го купувате суров.
0
0
Меги
Меги
11.10.2011 16:48
Пропуснали сте да споменете, че кадаифът трябва да е суров, а не този, който продават в магазините в България. Аз го купувам от Турция и не съм го виждала по нашите маркети.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв