Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Свинско месо с червено цвекло

Свинско месо с червено цвекло

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Свинско месо с червено цвекло1 / 2
11/04/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Необикновена комбинация, отличен резултат и най-важното - сити гости"

Необходими Продукти

  • свинско месо - от бута 200 гр.
  • червено цвекло - 200 гр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • портокали - 1 бр.
  • фиде - 40 гр.
  • магданоз
  • сметана - 1 с.л.
  • майонеза - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на парчета месо и обеленото и настъргано цвекло се сваряват заедно в подсолена вода.

Фидето се сварява отделно в леко подсолена вода, след което се облива за няколко секунди с течаща студена вода.

Месото и цвеклото се отцеждат от водата и се смилат. Прибавят се фидето, доматеното пюре, майонезата, разбитата на сняг сметана и всичко се разбърква.

Готовата смес се оставя да престои десетина минути.

Портокалът се нарязва на филийки с дебелина около 1 см и върху тях се разпределя готовата смес.

Украсява се с листенца от магданоз.

Портокалът може да се замени с ябълка.

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: