Сироп от дренки с лимонтузу

07/11/2015
от ДидаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 202
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • дренки – 3 кг
  • захар – 3 кг
  • лимонтузу – 1 ч. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете добре узрели дренки, измийте ги и ги залейте с вода, колкото да ги покрие. Варете ги на силен огън, докато се напукат. Прецедете ги и ги изстискайте през марля.

Отделения сок смесете със захарта и го варете до получаване на необходимата гъстота - около 5 - 6 мин. Добавете лимонтузуто, разтворено в малко вода и го свалете от огъня.

Още горещ, налейте сиропа в тъмни бутилки, които затворете плътно и ги обърнете с гърлото надолу. Бутилките могат и да се стерилизират 10 мин.

Тогава не е необходимо да добавяте лимонтузуто. Сиропът от дренки има приятен червен цвят и е особено ароматен.подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар