Сланутък - чорба с нахут

16/12/2013
Ivankaот IvankaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 753
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4,8 от 5

Необходими Съставки

  • нахут - 250 г
  • масло - 60 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 100 мл.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме нахута за няколко часа в студена вода. След това го оцеждаме и стриваме за да се олющи. Сваряваме нахута в подсолена вода, заедно с нарязаните на малки кубчета лук и морков.

Свареният нахут претриваме през сито, за да стане на каша и връщаме в тенджерата. Разбиваме яйцата и ги прибавяме към прясното мляко.

Размиваме брашното в 1-2 сл. вода и също го прибавяме към яйцата и млякото. Прибавяме и маслото, след което цялата смес изсипваме в тенджерата с чорбата.

Посоляваме и оставяме на котлона да ври за още десетина минути на тих огън.подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар