Ябълков щрудел с млечно тесто

16/12/2013
Ivankaот IvankaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12-14
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 358
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счупваме яйцата и разделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме жълтъците със захарта до побеляване и към тях прибавяме олиото, млякото и ванилията. Пресяваме брашното и заедно с бакпулвера, ги добавяме към сместа с разбъркване.

Разбиваме белтъците на твърд сняг и внимателно ги прибавяме към останалата смес. Поръсваме с мазнина и брашно дъното на тавичка (или застиламе с хартия за печене) и изсипваме тестото.

Нарязваме на филийки изчистените ябълки и ги нареждаме отгоре. Печем щрудела в умерена фурна за около 30 минути. Готовият щрудел се поднася поръсен с пудра захар.

подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар