Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кисело зеле с просо

Кисело зеле с просо

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283121189
Кисело зеле с просо1 / 2
15/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4-6
"А така приготвено зеленцето хапвали ли сте?"

Необходими Продукти

  • кисела зелка - 1 бр.
  • просо - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • кориандър - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • бахар - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Просото се измива и се залива с 2 1/2 ч.ч. вода. Когато кипне, се прецежда и водата се изхвърля, допълва се отново със същото количество вода и се слага на тих огън да се вари.

Лукът се реже на ситно и се задушава в олиото и малко вода, докато омекне. Добавя се накълцаната кисела зелка и се задушава още 10 - 15 мин.

Сместа се изсипва при отцеденото просо, посолява се на вкус и се добавят подправките, като се бърка добре. След като ястието кипне се отстранява от огъня, дафиновият лист се маха и ястието се захлупва за 10 мин., преди да бъде сервирано

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: