Дробчета с праз и маслини

09/12/2007
Дора
отДораНовак
"Пристрастяването към вкусните дробчета е нелечимо, но състоянието на болните се повлиява положително от втора порция от тях "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 790
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се подреждат нарязани на парченца в йенска тавичка с капак. Слагат се и маслините, които са обезкостени.

Задушават се доматите с праза в олиото. Когато поомекне праза и доматите се поизпарят заливам дробчетата и пека в умерена фурна.

За повече вкус слагам и няколко лъжици вино.
подобни рецепти тук
5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Силвия
Силвия
13.05.2012 13:48
Много ми хареса! Стана перфектно! И доста по-бърза отколкото очаквах.
Само че за начинаещи като мен "пека в умерена фурна" е някакъв китайски диалект ... колко градуса, колко време, как да разбера че е готово? Рецептата е написана малко мързеливата отгоре-отгоре. Наложи се да клеча пред фурната, да сменям градусите, да отварям постоянно и да опитвам ... може на някой да му е смешно, но който не го е готвил няма как да ги знае тези неща :) Слава Богу че беше що-годе лесна рецепта и повтарям СТАХОТНО ВКУСНА!!! Забележките ми са само към описанието.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв