Рибени пържоли на грил

07/01/2014
от Галя ВасеваНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо453
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг2,8 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 4 бр пържоли от камбала
  • зехтин - 3 с.л.
  • подправки - 2 с.л. зелени (смес мащерка, босилек, розмарин)
  • черен пипер - 1 с.л. на зърна
  • лимони - 1 бр. сок
  • резене - 2 листа
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете зелените подправки, зехтина, черния пипер, резенето и прясно отцеден лимонов сок и разбъркайте добра. С получената смес мариновайте рибешкото месо поне за 8 часа.

Загрейте скарата. Отцедете пържолите и изпечете по 2-3 минути от всяка страна. Залейте ги отново с марината, добавете и листата от резене и запечете отново, докато резенето не почернее по краищата.

Свалете рибата от скарата. Поръсете с пресни зелени подправки, поръсете с морска сол и залейте със соса от печенето. Рибните пържоли се поднасят топли с гарнитура от чесново картофено пюре.подобни рецепти тук
5 0
4 2
3 0
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар