Полента

26/10/2011
Поли
отПолиНовак
"Забравете за хляба и крутоните, поднесете супата с малко полента и изненадайте приятно гостите си!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо28 897
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • вода – 900 мл
  • царевичен грис – 175 г
  • масло – 2 с. л.
  • сол
  • черен пипер
  • универсална подправка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кипящата вода слагам подправките, маслото и сварявам царевичния грис докато стане много гъсто и започне да се отлепя от стените.

Готовата смес се прехвърля в тавичка и се разстила на пласт дебел 2, 5 см. и се оставя да изстине напълно.

После се нарязват на резени и всеки се намазва с мазнина смесена с пикантина /пикантината е по желание/ и се пече под грил и от двете страни.

Чудесни са вместо хляб със зеленчукова супа и салата.

подобни рецепти тук
5 5
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Ваня Георгиева
Каква точно трябва да е подправката?
0
0
Калина
Калина
02.09.2014 19:50
Страхотно е, не съм го пробвала с пикантина...
0
0
Ваня
Ваня
24.02.2014 14:23
Нима нашия качамак е по-лош че трябва да се готви Италиански накарай Италианец да яде българско ядене никога няма да опита даже повечето от тях не знаят къде е България
3
2

Виж всички коментари или напиши такъв