Тиганички с просо

13/12/2013
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак28314
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции13 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 626
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • просо - 400 г, сварено
  • извара - 250 г
  • брашно - 5 с.л.
  • сирене - 1/2 ч.ч., натрошено
  • сода - на върха на ножа, бикарбонат
  • яйца - 3 бр.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата с брашното, содата и сиренето.

Просото се разбива с изварата и се добавя към яйчената смес.

Разбива се, докато сместа стане гладка. На висока температура се загрява олиото. С лъжица се сипва в тигана и тиганичките се пържат от двете страни до златисто.

Вадят върху кухненска хартия.подобни рецепти тук
5 1
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар