Сарми от марули в бульон

25/11/2012
Вили
отВилиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо779
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата на марулите се попарват за около 30 секунди в кипнала подсолена вода, след което се изваждат и се прехвърлят в купа с леденостудена вода.

Лукът се нарязва на колелца, тиквичката и доматът – на много фини кубчета. Дробчетата се поставят в блендер и се накълцват, но не на пюре, а на малко по - едро.

Лукът се запържва за около 30 секунди в силно загрятото олио. Добавят се дробчетата и доматите, разбърква се и се пържи, докато течността от доматите се изпари. Слага се каймата, овкусява се със соев сос и се пържи, докато остане на мазнина.

Във всяко листо маруля се сипва от плънката и се завиват сарми. (Когато листата маруля са по-малки, се взимат по 2 листа и се поставят на кръст.) Сармите се заливат с разтворения във вода бульон, който трябва да ги покрие, затискат се с чиния и се варят на умерен огън около 15 минути.

подобни рецепти тук
5 5
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар