Яхния от целина с маслини

13/12/2013
Ivanka
отIvankaНовак83
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо331
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме лукa на ситно.

Изсипваме го в затоплената мазнина и го задушаваме до омекване, заедно с червеният пипер, настърганите на едро ренде домати и нарязаната на филийки целина. Прибавяме брашното (препечено до карамелен цвят) и разбъркваме.

Заливаме зеленчуците с предварително затоплена вода, докато ги покрием с нея. Оставяме ястието да къкри на тих огън до омекване и на целината.

Попарваме маслините в гореща вода и ги прибавяме в тенджерата върху омекналата вече целина. Оставяме да клокне за няколко минути и отстраняваме от огъня.

Поднасяме яхнията поръсена със ситно нарязан магданоз и с разреден разтвор на лимонов сок.

подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар