Панирани ябълки със сладко от смокини

13/12/2013
Antonina
отAntoninaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо858
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • ябълки - 3 бр.
  • сладко от смокини - 2 малки бурканчета
  • брашно - 300 г
  • яйца - 3 бр.
  • бира - 200 мл
  • захар - 60 г
  • олио - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците на яйцата. Жълтъците се смесват с бирата и се разбиват енергично с тел. Постепенно се добавя и брашното. Белтъците се разбиват на твърд сняг, към тях постепенно се добавя и захарта, а след това се добавят към жълтъците.

Ябълките се обелват. Внимателно се почистват от семките и сърцевината, като внимавате да не срежете плода. След това ги нарежете на кръгчета с дебелина около 1 см.

Потопете ябълковите кръгчета в сместа за паниране, след което ги изпържете в силно сгорещеното олио. Извадете ги върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина. Гарнирайте със сладко от смокини и поднесете.подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар