Орехова торта с меден крем

Марина НордМарина Норд
Новак
1k44027604
Орехова торта с меден крем1 / 2
11/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • брашно - 175 г
  • масло - 125 г
  • яйца - 1 бр. (само жълтък)
  • захар - 2 с.л.
  • вода - 2 с.л.
  • орехи - 50 г
  • За крема
  • масло - 25 г
  • пудра захар - 125 г
  • мед - 175 г
  • яйца - 4 бр.
  • сметана - 300 г (заквасена)
  • ванилия - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Орехова торта с меден крем за радост на цялото семейство.

Брашното се пресява и се смесва с маслото. Добавят се жълтъкът, водата и захарта. Омесва се тесто и се изсипва във форма за торта или дълбока, намазана с мазнина тава.

Отгоре се покрива с хартия за печене, слагат се 10-15 бобени зърна за тежест и се изпича в умерена фурна. Малко преди края на печенето се махат хартията и бобените зърна.

Приготвя се меден крем, като се смесват захарта, половината от сметаната и маслото. Добавят се медът и едно по едно яйцата. Разбива се добре и се изсипва във формата, върху изпечения блат за торта.

Поръсва се с нарязаните на едро орехи и се изпича първо на умерена, а после на слаба фурна.

Готовата торта се гарнира с останалата сметана, разбита със захар.

Рецептата за орехова торта е изпълнена!

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: