Орехова торта с меден крем
11/12/2013

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отМарина НордНовак1219
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- брашно - 175 г
- масло - 125 г
- яйца - 1 бр. (само жълтък)
- захар - 2 с.л.
- вода - 2 с.л.
- орехи - 50 г
- За крема
- масло - 25 г
- пудра захар - 125 г
- мед - 175 г
- яйца - 4 бр.
- сметана - 300 г (заквасена)
- ванилия - 1 пакетче
Начин на приготвяне
Брашното се пресява и се смесва с маслото. Добавя се жълтъкът, водата и захарта. Омесва се тесто и се изсипва във форма за торта или дълбока, намазана с мазнина тава.
Отгоре се покрива с хартия за печене, слагат се 10-15 бобени зърна за тежест и се изпича в умерена фурна. Малко преди края на печенето се махат хартията и бобените зърна.
Приготвя се кремът, като се смесват захарта, половината от сметаната и маслото. Добавят се медът и едно по едно яйцата. Разбива се добре и се изсипва във формата, върху изпечения блат.
Поръсва се с нарязаните на едро орехи и се изпича първо на умерена, а после на слаба фурна. Готовата торта се гарнира с останалата сметана, разбита със захар.подобни рецепти тук
Отгоре се покрива с хартия за печене, слагат се 10-15 бобени зърна за тежест и се изпича в умерена фурна. Малко преди края на печенето се махат хартията и бобените зърна.
Приготвя се кремът, като се смесват захарта, половината от сметаната и маслото. Добавят се медът и едно по едно яйцата. Разбива се добре и се изсипва във формата, върху изпечения блат.
Поръсва се с нарязаните на едро орехи и се изпича първо на умерена, а после на слаба фурна. Готовата торта се гарнира с останалата сметана, разбита със захар.подобни рецепти тук