Орехова торта с меден крем

11/12/2013
Марина Норд
отМарина НордГотвач1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 818
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • брашно – 175 г
  • масло – 125 г
  • яйца – 1 бр. (само жълтък)
  • захар – 2 с.л.
  • вода – 2 с.л.
  • орехи – 50 г
  • За крема
  • масло – 25 г
  • пудра захар – 125 г
  • мед – 175 г
  • яйца – 4 бр.
  • сметана – 300 г (заквасена)
  • ванилия – 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се смесва с маслото. Добавя се жълтъкът, водата и захарта. Омесва се тесто и се изсипва във форма за торта или дълбока, намазана с мазнина тава.

Отгоре се покрива с хартия за печене, слагат се 10-15 бобени зърна за тежест и се изпича в умерена фурна. Малко преди края на печенето се махат хартията и бобените зърна.

Приготвя се кремът, като се смесват захарта, половината от сметаната и маслото. Добавят се медът и едно по едно яйцата. Разбива се добре и се изсипва във формата, върху изпечения блат.

Поръсва се с нарязаните на едро орехи и се изпича първо на умерена, а после на слаба фурна. Готовата торта се гарнира с останалата сметана, разбита със захар.подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар