Целина по градинарски със свинско месо

16/01/2014
Ivankaот IvankaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо254
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • целина - 5 средно големи глави
  • свинско месо - 250 гр. (смляно)
  • хляб - 1 филия
  • яйца - 1 бр.
  • сланина - 50 гр.
  • печурки - 200 гр.
  • кашкавал - 150 гр.
  • свинска мас - 2 - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лимон - 1 бр.
  • магданоз - 1 вр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, обелваме и натриваме с лимона главите целина.

Слагаме ги да се сварят в подсолена вода за 15-20 минути.

Сварените глави разрязваме на две и издълбаваме с малка лъжичка.

Издълбаната вътрешност нарязваме на дребно и в съд я смесваме с месото, натрошеният хляб, нарязаните на дребно гъби и магданоз, червения и черния пипер, яйцето и сланината на малки кубченца.

С приготвената смес напълваме половинките целина и ги нареждаме в намазана с мазнина от свинската мас тавичка. Поръсваме с настърган кашкавал и заливаме с разбъркана останалата ни свинска мас в 1 к.ч. топла вода.

Печем ястието в умерена фурна около 40 минути.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар