Домашен крем с кайсии

14/02/2012
"В сърцето и корема ни винаги ще се намери място за вкусен десерт "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-10 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 279
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • захар - 100 гр.
  • брашно - 100 гр.
  • прясно мляко - 700 мл.
  • масло - 60 гр.
  • кайсии - 800 гр. - може и от компот
  • яйца - 4 бр.
  • ванилия - 1 пакетче
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и към тях добавяме захарта, брашното и малко сол. Разбиваме добре. На тънка струя се налива свареното топло мляко. Получената смес се разбива добре, след което се вари няколко минути, като се внимава да не загори. Сваля се от огъня.

Прибавят се ванилията и маслото. Кремът се разбърква и като изстине, се изсипва в широки чаши.

Кайсиите се разполовяват и се задушават с малко захар и масло. Прибавят се към крема.

Поднася се охладен.подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар