Проста новогодишна баклава

31/12/2015
от АсяНовак
"Обикновена и лесна, но изключително вкусна баклава за вашата трапеза!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 452
  • Преглеждания за месеца693
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг2,2 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

От двойно пресятото брашно, разбитите яйца, щипката сол и водата се замесва тесто, което се меси докато нарязаните от него парчета стоят без да спадат. След това продължете месенето с намазнени ръце.

Нарежете тестото на топченца с големината на орех и ги поръсете с нишестето. От топките разточете тънки кори, големи колкото тавата, в която ще печете баклавата.

Наредете корите в намазнена с масло тава, като на всеки 5 кори се поръсва разтопеното краве масло, а на всеки 10 – нарязаните бадеми.

Така приготвената баклава се нарязва на ромбчета или квадратчета и отгоре се залива с врялото масло. Пече се в умерена фурна до порозовяване.

Охладената баклава се поръсва с горещ сироп, предварително приготвен от вряща вода, в която се сипва захарта и се вари 5-6 минути.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 2
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар