Кадаиф с орехови ядки

10/10/2011
Валя
отВаляНовак
"Турската кухня ни отправя поредното предизвикателство - кадаиф с орехови ядки, кой може да му устои "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 630
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • кадаиф - 300 гр.
  • масло - 50 гр.
  • орехи - 2 к. ч.
  • захар - 500 гр.
  • вода - 4 ч. ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • лимонена киселина - 1/2 ч. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Половината от кадаифа се разстила на равномерен пласт в тавичка и се поръсва с ореховите ядки. Върху ядките се поставя втората половинка от кадаифа и се поръсва с разтопеното масло.

Кадаифът се пече при умерена температура, докато добие златист цвят.

Сладкишът се оставя да изстине и се залива с горещия сироп, приготвен от захарта, водата, ванилията и лимоновата киселина.

Поднася се напълно изстинал. По желание може да се гарнира с разбита подсладена сметана.подобни рецепти тук
5 9
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар