Коледно ястие с праз и сланина

25/12/2013
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо565
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • праз - 4 - 5 стръка
  • свинско месо - 300 г
  • сланина - 100 г
  • свински черен дроб - 300 г
  • яйца – 2 бр.
  • оцет – 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сланината се нарязва и запържва, добавя се нарязаното месо. Когато се позапържи, се изважда и в мазнината се запържват нарязаният дроб и праз.

Наръсва се с червения и черния пипер, месото се връща и ястието се залива с 2 чаши гореща вода. Когато водата се изпари наполовина, ястието се прехвърля в тава и се пече в умерена фурна.

Малко преди да се извади от фурната, се подправя с яйцата, разбити с оцета.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар