Запечено прясно зеле с риба

10/12/2013
Ivankaот IvankaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8 -10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо306
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • риба - 1 кг.
  • зеле - 1 500 кг. (прясно)
  • лук - 1 гл.
  • олио - 100 мл.
  • брашно - 3 с.л.
  • домати - 2 - 3 бр.
  • лимон - 1/2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистената, измита и нарязана на парчета риба се овалва в брашното и се изпържва. Готовата риба се изважда и се слага настрани.

Лукът се изчиства и нарязва на ситно и се за задушава в същата мазнина, докато омекне. Прибавяме зелето, което предварително сме нарязали на ивички, и половината от доматите - също нарязани на дребно. Задушаваме до омекване и прибавяме лимона - нарязан на кубчета, червения и челния пипер и сол (на вкус).

Изсипваме половината от задушеното зеле в тавичка. Нареждаме парченцата риба. Покриваме с останалото зеле и нареждаме другата половина от доматите нарязани на кръгчета.

Печем в силна фурна.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар