Козуначен сладкиш с ром

04/12/2013
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо621
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • козуначено тесто - 400 г
  • сироп от вишни - 4 с.л.
  • ром - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр. (само жълтъци)
  • сметана - 1 ч.ч. (заквасена)
  • нишесте - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Готовото козуначено тесто се изпича в кръгла или правоъгълна тава и щом изстине, се слага в плато.

Сиропът от вишни се подправя с половината ром и с него се полива сладкишът. На водна баня се разбиват сметаната, жълтъците и нишестето, докато се сгъсти сместа.

Добавя се останалият ром. С тази смес се залива сладкиша преди сервиране.

подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар