Пържени чушки със сос

15/11/2009
Пепа
отПепаНовак
"Истинско българско ястие, с което сме отрасли! Спомените ни накараха да се усмихнем! Направете го и Вие !"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо77 471
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата52
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките, предварително измити и подсушени, се изпържват цели в мазнината до зачервяване, след което се нареждат в чиния.

В същата мазнина се пържат около 1 минута скилидките на чесъна. Прибавя се доматения сок заедно с оцета и се вари 1 минута. С получения сос, посолен на вкус, се заливат чушките

Отгоре се поръсва ситно нарязания магданоз.

Поднасят се студени.
подобни рецепти тук
5 8
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Ivo
Ivo
27.05.2016 17:06
Аз го правя с печени чушки . Не ползвам доматен сок, а обелени и нарязани на кубчета домати, с чесън, дафинов лист, 1/2 ч.л.захар ,сол,малко листа от целина, люта чушка /по желание/ пресен магданоз, на края.
18
4
Цецка Дулкова
Цецка Дулкова
26.08.2013 22:21
доматеният сос става чудесен като му се прибави малко оцет и малко захар за да се убие киселината, подходящ е и за пържени тиквички и патладжан, да ви е сладко!
17
5
Ivo
Ivo
30.06.2016 17:43
На доматен сос не се прибавя оцет. Доматите са достатъчно кисели
28
5
bk2
bk2
21.08.2013 09:10
любимата ми манджа :), но я правя без оцета и да поври доматения сос около 10-15 минути и накрая слагам скълцания с магданоз и сол чесън. Тъй като съм любител на лютивото, я правя и във вариант само с люти чушлета, който яде лютиво да опита, страхотно е, а ако похапвате и сиренце успоредно с това... мммм нямам думи :)
32
3

Виж всички коментари или напиши такъв