Аспержи с бадеми и тиквички на фурна

08/12/2013
"Когато искате да впечатлите гостите, заложете на това вкусно вегетарианско ястие "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо716
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • аспержи - 400 г
  • тиквички - 1 бр.
  • пармезан - 6 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус, прясно смлян
  • масло - 2 с. л.
  • яйца - 6 бр. жълтъци
  • сметана - 2/3 (150 мл), пълномаслена
  • бадеми - 4 с.л., нацепени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително се загрява фурната на 200 градуса. Намазва се тавата за печене. В голяма тенджера, в подсолена вода се варят аспержите около 10 мин. или докато почти са омекнали.

Изцеждат се и се режат на едро. Аспержите се нареждат в приготвената вече тава заедно с парчетата тиквичка и се поръсват с пармезана, солта и черния пипер. Поръсват се с маслото.

Разбиват се добре жълтъците и сметаната в купа. С получената смес се заливат зеленчуците. Поръсват се с бадеми и се пекат около 10-15 мин., или докато си променят цвета в златистокафяв.подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар