Пълнени домати на фурна

03/12/2013
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак28314
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 559
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • домати - 4 големи
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чесън - 2 скилидки
  • хляб - 4 филии
  • каперси - 2 с.л., изплакнати
  • чушки - 300 г, нарязани на две и почистени от семките
  • босилек - пресен 1 връзка
  • пармезан - 1/2 чаша (60 г)
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всеки домат се нарязва на две половинки хоризонтално. Вътрешната част на доматите се почиства и осолява.

Поставят се върху гевгир с разрязаната част на надолу и се оставят да се отцеждат около 30 мин. Хлябът, чесънът, каперсите, чушките и босилека се разбиват с пасатор или блендер, докато се надробят добре. Поръсват се със сол и черен пипер.

Доматите се пълнят с получената смес и се натрошават другите две филии върху тях. Поръсват се с пармезана и им се добавя по малко зехтин. Пекат се около 20 мин, или докато се запекат отгоре.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар