Парени кренвирши

28/06/2009
Криси
отКрисиНовак
"Вкусна, бърза и много ефектна идея за обяд за непретенциозни гости "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 745
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кренвирши – 400 гр.
  • зеле – 1 кг.
  • ябълков оцет – 50 мл.
  • горчица - дижонска 100 гр.
  • картофи – 300 гр.
  • олио – 150 мл.
  • сос – чили 20 мл.
  • мед – 30 гр.
  • сол
  • джинджифил
  • вода – 1 ч. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крайчетата на кренвиршите се отрязват. Двата края на кренвиршите се нацепват на кръст с дълбочина около 1, 5 см. Попарват се в тиган с около една чаена чаша вода.

Зелето се нарязва на тънки ивици и се попарва в тенджера с оцета, джинджифила и солта.

Картофите се обелват и настъргват на едро ренде. Изплакват се през гевгир със студена вода, за да се отстрани нишестето. Пържат се на маслена баня.

В купичка се смесват горчицата, чили соса и меда. Разбъркват се добре.
подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар