Селски бохчи

02/12/2013
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак315
"Миксът от аромати и свежи подправки е това, което прави тези селски бохчи неистоимо вкусни "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 815
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбърквате яйцата с млякото. Посолявате. Прибавяте брашното на части и биете с миксер, за да получите гладка каша. Добавяте олиото и меда. Сгорещявате сача. Намазвате го с олио и изпичате в него 2 с.л. от тестото, така че да покриете равномерно дъното.

Държите на огъня 30-40 секунди, докато сместа хване коричка. Обръщате катмата със шпатула и печете от другата страна около 10 сек.

Редите катмите една върху друга в затоплен съд. Пълните всяка от тях с оризова плънка, прибирате нагоре краищата и завързвате с перо зелен лук, което предварително сте бланширали във вряща подсолена вода за 1 минута и сте го разпорили.

Сервирате бохчите топли. Оризът може да бъде заменен от същия грамаж пълнеж от пържени бъркани яйца или задушен спанак със сирене.подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

никнай
никнай
27.01.2016 23:06
Рецептата е добра и доста атактивна ако се поднесе подобаващо декорирана. Не съм я виждал в такъв вариант (сладка)на предполагам че си струва - ще я пробвам.

Недоумявам само защо на снимката е показан омлет?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв