Джуркана коприва с девесил

02/12/2013
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 205
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се измива, нарязва и попарва с подсолена, вряла вода. Отцежда се и се смачква с дървена лъжица, а водата се запазва.

Олиото се загрява и в него се запържва брашното. Щом стане златисто, се разрежда с копривената вода.

При непрестанно бъркане се добавя копривата, посолява се и се вари до сгъстяване. Девесилът се нарязва на ситно и с него се поръсва ястието.

подобни рецепти тук
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар