Желирана риба

02/12/2013
Марина Норд
отМарина НордГотвач1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо424
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • скумрия – 3 бр. пушена /може и пъстърва/
  • гъби – 100 г
  • лук – 1 глава
  • моркови – 2 бр.
  • целина – 1 парченце
  • бяло вино – 1 ч.ч.
  • желатин
  • дафинов лист – 1 бр.
  • лимони – 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипват се 3 чаши вода и в тях се сваряват морковите, гъбите, лука, виното, дафиновият лист, солта, копъра, черния пипер и сока на лимона.

Зеленчуците се изваждат и се нарязват. В една чаша от бульона се разтваря желатина и се изсипва обратно в бульона. Когато изстине бульонът, с него се намазват стените на съда, в който ще се сипе ястието и се наръсват с копър.

Сипва се малко бульон и се нарежда част от зеленчуците и част от изчистената и нарязана риба. Така се реди, докато свършат продуктите. Оставя се да изстине и се слага в хладилник да стегне. Ако ще се обръща съдът, трябва да се топне за малко в гореща вода. Преди сервиране се украсява по желание.подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар