Суфле със спанак и соево сирене
01/12/2013

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отMaria TonchevaНовак28314
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- гъби - 3 сушени
- спанак - пресен 300 г
- соево сирене - 2 кг тофу
- белтъци - 2 бр.
- захар - 2 ч.л.
- сусамово олио - 1 с.л. + 1 ч.л.
- сол - 3/4 ч.л.
- черен пипер - 1/2 ч.л. прясно смлян
- бульон - 1 чаша зеленчуков
- вода - 1 с.л.
- царевично брашно - 1 с.л.
Начин на приготвяне
Гъбите се накисват в топла вода за 15 мин. Изцеждат се и се режат ситно. Спанакът се измива и подсушава. Дръжките на спанака се отстраняват и се режат ситно листата.
Твърдите краища на соевото сирене се изрязват и се намачква с голяма вилица в голяма купа. Добавя се спанакът, белтъците, захарта, 1 ч.л. сусамово олио, 1/2 ч.л. сол и черния пипер. Всичко това се пасира, докато стане на пюре. Намазва се 2 л. огнеупорна купа с останалата част от сусамовото олио.
Прехвърля се в нея пюрето със соевото сирене. Държи се на пара на средно силен огън 20 мин, или докато соевото сирене престане на лепне. Може да го проверите с клечки за зъби. Обръща се внимателно купата наопаки и се поставя върху чиния за сервиране.
Бульонът се кипва с останалата сол и се добавят гъбите. Разбъркват се водата и царевичното брашно в купичка и се добавя получената каша в бульона, за да се сгъсти. Соевото сирене се залива с получената смес. Гъбите се изсипват в средата и се украсяват краищата на чинията.подобни рецепти тук
Твърдите краища на соевото сирене се изрязват и се намачква с голяма вилица в голяма купа. Добавя се спанакът, белтъците, захарта, 1 ч.л. сусамово олио, 1/2 ч.л. сол и черния пипер. Всичко това се пасира, докато стане на пюре. Намазва се 2 л. огнеупорна купа с останалата част от сусамовото олио.
Прехвърля се в нея пюрето със соевото сирене. Държи се на пара на средно силен огън 20 мин, или докато соевото сирене престане на лепне. Може да го проверите с клечки за зъби. Обръща се внимателно купата наопаки и се поставя върху чиния за сервиране.
Бульонът се кипва с останалата сол и се добавят гъбите. Разбъркват се водата и царевичното брашно в купичка и се добавя получената каша в бульона, за да се сгъсти. Соевото сирене се залива с получената смес. Гъбите се изсипват в средата и се украсяват краищата на чинията.подобни рецепти тук