Суфле със спанак и соево сирене

01/12/2013
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак28314
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо276
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • гъби - 3 сушени
  • спанак - пресен 300 г
  • соево сирене - 2 кг тофу
  • белтъци - 2 бр.
  • захар - 2 ч.л.
  • сусамово олио - 1 с.л. + 1 ч.л.
  • сол - 3/4 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. прясно смлян
  • бульон - 1 чаша зеленчуков
  • вода - 1 с.л.
  • царевично брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се накисват в топла вода за 15 мин. Изцеждат се и се режат ситно. Спанакът се измива и подсушава. Дръжките на спанака се отстраняват и се режат ситно листата.

Твърдите краища на соевото сирене се изрязват и се намачква с голяма вилица в голяма купа. Добавя се спанакът, белтъците, захарта, 1 ч.л. сусамово олио, 1/2 ч.л. сол и черния пипер. Всичко това се пасира, докато стане на пюре. Намазва се 2 л. огнеупорна купа с останалата част от сусамовото олио.

Прехвърля се в нея пюрето със соевото сирене. Държи се на пара на средно силен огън 20 мин, или докато соевото сирене престане на лепне. Може да го проверите с клечки за зъби. Обръща се внимателно купата наопаки и се поставя върху чиния за сервиране.

Бульонът се кипва с останалата сол и се добавят гъбите. Разбъркват се водата и царевичното брашно в купичка и се добавя получената каша в бульона, за да се сгъсти. Соевото сирене се залива с получената смес. Гъбите се изсипват в средата и се украсяват краищата на чинията.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар