Агнешки котлети с нектар от кайсии

30/11/2013
от MartaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо303
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 2 кг котлети
  • нектар - 500 мл от кайсии
  • брашно - 100 г
  • сметана - 250 мл готварска
  • олио - 300 мл
  • бахар - 1 щипка
  • карамфил - 1 щипка
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките котлети се начукват лекичко. Посоляват се от двете страни. Черният пипер се смесва с бахара, карамфила. С половината смес се овкусява месото, след което се овалва в брашно и се изпържва в сгорещеното олио.

В отделен съд се смесват сметаната и нектарът. Подправят се другата половина черен пипер, карамфил и бахар. Получената смес се кипва на тих огън и се вари около 10 минути.

Котлетите се заливат със соса. Гарнират се по избор с броколи или картофено пюре.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар