Ezine.bg»Рецепти»Баница»Сладка Баница»Карамелена баница

Карамелена баница

IlariaIlaria
Новак
597576322k
Карамелена баница1 / 2
04/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Това е от онези баници, които се поднасят студени, а след това ядете, колкото ви позволява стомаха + още една порция"

Необходими Продукти

  • яйца - 9 бр.
  • прясно мляко - 1.5 л
  • юфка - 100 г
  • ванилия - 1 бр.
  • захар - 500 г
  • масло - 125 г краве
  • За карамела:
  • захар - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете юфката заедно с маслото в загрята на 130 градуса фурна. Оставете я да се изсушава докато придобие златист цвят и стане хрупкава.

В загрят тиган сипете захарта и бъркайте енергично до карамелизиране. Разстелете я в тава за печене и отгоре поръсете юфката.

В отделна купа разбийте яйцата, смесете ги с млякото, ванилията и захарта. Залейте юфката и печете в загрята на 180 градуса фурна в продължение на 30-тина минути.

След като извадите баницата от фурната изчакайте 1 час, нарежете и я поднесете студена.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: